Kategorie

piątek, 24 lutego 2017

Wegańskie paluchy z hummusem

Hummus i ciasto francuskie - dwa składniki, które zawsze znajdę w swojej kuchni. Z racji tego, że jem dużo, często i KOCHAM PODŻERAĆ, postanowiłam ukręcić coś do podjadania w ukryciu. Tania i szybka przekąska (ugh, straszne słowo) z dwóch składników, ideolo! Zamiast hummusu możecie użyć innej ulubionej pasty. Ja wykorzystałam naturalny, domowy, bez "dosmaczaczy". Jeśli jednak chcielibyście, żeby wasze paluchy były jeszcze bardziej odjechane, podrzucam Wam kilka pomysłów na hummusy z "dosmaczaczami", które pojawiły się na blożku:

Hummus marchewkowy
Hummus pomidorowy (najulubieńszy! <3)
Hummus dyniowy
Hummus paprykowy
Hummus z awokado
Hummus z awokado i bazylią
Hummus cebulowy
Hummus pietruszkowy

 Wegańskie paluchy z hummusem
 


Składniki:
  • ciasto francuskie
  • hummus

Do roboty!

Na papierze do pieczenia rozkładamy ciatso francuskie, kroimy na pół. Jedną połowę smarujemy hummusem, przykrywamy drugą częścią. Kroimy na 3 centrymetrowe paski, zawijamy (na samym dole wkleiłam dwa zdjęcia na których widać jak to robiłam). Pieczemy ok 15-20 minut (do zarumienienia) w 220 stopnich. Smacznego!










4 komentarze:

  1. Świetny pomysł na zdrową przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale ciasto francuskie jest robione z masłem więc wegańskie nie jest

    OdpowiedzUsuń