Kategorie

środa, 20 lipca 2016

Hummus z awokado

Kolejny hummus. Tym razem bardzo delikatny, o maślanej, tłuściutkiej konsystencji. Korzystajcie, póki trwa promocja na awokado w Biedronce. 9,99 zł/kg, interes życia! ;) Nic więcej Wam już nie napiszę, bo nie mogę zebrać myśli przed dzisiejszymi warsztatami o których pisałam Wam już na fanpejdżu. To będzie kompromitacja stulecia. Mam nadzieję, że skończy się tylko na palnięciu nieszkodliwej głupoty, co zapewne będzie miało miejsce. Boję się, że wkręcę sobie włosy w blender, spalę maszynę do mięsa w której będę mieliła daktyle, albo wysadzę w powietrze cały lokal. Uff, trzymajcie kciuki, żeby dzieci były zadowolone! :)

Hummus z awokado


Składniki:
  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy (użyłam takiej ze słoiczka, z Biedronki :) )
  • dojrzałe awokado
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki tahini lub oleju sezamowego
  • ew. 1/4 szklanki ciepłej wody
  • sok z 1/3 cytryny
  • sól do smaku

Do roboty!

Awokado obieramy, pozbawiamy pestki. Wszystkie składniki blendujemy. W razie problemów z miksowaniem, dolewamy 1/4 szklanki wody. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz