Wegańskie spaghetti z soczewicą
Składniki:
- szklanka suchej soczewicy + dwie szklanki wody
- 1/2 puszki groszku
- cebula
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- sos sojowy
- sól
- oregano
- bazylia
- tymianek
- makaron do spaghetti
- olej
Do roboty!
Soczewicę gotujemy w dwóch szklankach osolonej wody. Gotujemy do momentu w którym zacznie się rozpadać, a nie do odparowania! Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, solimy. Soczewicę (razem z wodą w której się gotowała) dodajemy do cebuli. Wrzucamy groszek, koncentrat, przyprawiamy. Dusimy jeszcze przez chwilę. Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz