Kategorie

poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Wegańskie ciastka z masłem orzechowym bez cukru

Najlepsze ciastka na blogu. Do ich zrobienia potrzebujemy tylko czterech składników! Banalne, szybkie, słodko-słone, po prostu idealne. Myślę, że nie muszę pisać nic więcej. Główny składnik ciastek, czyli masło orzechowe obroni się sam, prawda? ;D
Małecka przed chwila obudziła się zdziwiona, że nie leżę obok niej (a raczej moje piersi ;) i krzyknęła wkurzona: Mlećko chce! Kotek chce pić! 

Wegańskie ciastka z masłem orzechowym bez cukru



Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej
  • szklanka masła orzechowego
  • 1/2 szklanki płynnego słodu
  • łyżeczka proszku do pieczenia


Do roboty!

Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Z masy formujemy ciasteczka, które pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową przez 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!



Pieczemy i w plener! ;)

7 komentarzy:

  1. jaki typ mąki orkiszowej?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Używam takiej:
      https://dodomku.pl/images/products/full/00037312.jpg

      Usuń
  2. Uwielbiam ciastka z masłem orzechowym i sama też często je piekę
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Kotek? Rozkoszna :)
    A ciasteczka wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń