Najlepsze ciastka na blogu. Do ich zrobienia potrzebujemy tylko czterech składników! Banalne, szybkie, słodko-słone, po prostu idealne. Myślę, że nie muszę pisać nic więcej. Główny składnik ciastek, czyli masło orzechowe obroni się sam, prawda? ;D
Małecka przed chwila obudziła się zdziwiona, że nie leżę obok niej (a raczej moje piersi ;) i krzyknęła wkurzona: Mlećko chce! Kotek chce pić!
Wegańskie ciastka z masłem orzechowym bez cukru
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki orkiszowej
- szklanka masła orzechowego
- 1/2 szklanki płynnego słodu
- łyżeczka proszku do pieczenia
Do roboty!
Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Z masy formujemy ciasteczka, które pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową przez 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Pieczemy i w plener! ;) |
jaki typ mąki orkiszowej?
OdpowiedzUsuńUżywam takiej:
Usuńhttps://dodomku.pl/images/products/full/00037312.jpg
o mamo! chce te ciacha <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciastka z masłem orzechowym i sama też często je piekę
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
świetne ciasteczka!
OdpowiedzUsuńuwielbiam!
OdpowiedzUsuńKotek? Rozkoszna :)
OdpowiedzUsuńA ciasteczka wyglądają smakowicie :)