Najszybsze i najprostsze ciastka. Amaretto można zastąpić płynnym słodem, jednk straca wtedy ten oryginalny migdałowy posmak. A już niedługo na blogu najlepsza wersja - z masłem orzechowym <3
Już za pół godziny zapraszamy do ostrowskiego parku na darmowy posiłek w ramach akcji Food not bombs! ;)
Wegańskie ciastka migdałowe
Składniki:
- 2 szklanki mąki orkiszowej
- 1/2 szklanki amaretto (użyłam bezalkoholowego syropu barmańskiego)
- 1/2 szklanki oleju
- szczypta soli
- garść posiekanych migdałów
- łyżeczka proskzu do pieczenia
Do roboty!
czy można zrezygnować z amaretto lub chociaż je czymś zastąpić?
OdpowiedzUsuńMożna zastąpić płynnym słodem, np. syropem z agawy, ale w przypadku tych ciastek to właśnie amaretto "robi robotę". :)
Usuń