Kategorie

wtorek, 28 kwietnia 2015

Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami

Zepsułam monitor. Albo komputer, sama nie wiem. Po włączeniu kompka słychać, że szumi i załapuje, jednak monitor nie zamierza pracować. W wersjach roboczych znalazłam nieopublikowaną jeszcze pastę słonecznikową. Mam nadzieję, że monitor nie będzie się długo buntował, bo mam dla Was kilka nowości. ;)

Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami







Składniki:
  • szklanka łuskanych ziaren słonecznika
  • 1/2 szklanki wody
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 łyżki oliwy, oleju lub zalewy spod pomidorów
  • garść świeżych listków bazylii
  • sól
  • 1-2 ząbki czosnku

Do roboty!

Słonecznik zalewamy wodą, moczymy przez kilka minut. Wszystkie składniki (razem z wodą z moczenia ziaren) blendujemy na jak najgładszą masę. Smacznego!


5 komentarzy:

  1. to zdecydowanie jedna z moich ulubionych past - będę chętnie do niej powracać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam pasty ze słonecznikiem :) napewno smakuje wybornie

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie pasty! Szczególnie uwielbiam je jako dip do warzyw (marchew, ogórek<3)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zamiast suszonych pomidorów można użyć też koncentratu pomidorowego (tańsza opcja). Też jest pysznie :)

    OdpowiedzUsuń