Do tej pory, na blogu pojawiło się 137 postów, strona była wyświetlana 35128 razy, a komentowana 285. Blog jest obserwowany przez 7 osób (swoją drogą, wie ktoś jak mogę dodać blog do obserwowanych? bo nie mam pojęcia ;) Rok temu nie pomyślałabym o tak wielkich cyfrach. Jesteście niesamowici.Świadomość, że ktoś skorzystał z zamieszczonego przez mnie przepisu jest niesamowita. Dziękuję za zaufanie, każde wejście i każdy komentarz.
W kolejnym roku planuje skupić się na produkcji wege wędlin, serów i kosmetyków. Mam tez zamiar pisać więcej recenzji, nie tylko spożywczych :)
Strasznie się ciesze, że założyłam tego bloga. Polecam wszystkim niezdecydowanym ;)
A teraz pora na napisanie kilku słów o dzisiejszych przepisie. Baaardzo serowy, ciężki sos z dużą ilością fasoli. Mega sycąca propozycja, idealna na chłodniejsze dni. Sos jest nieziemsko serowy, ciągnący. Oczywiście możemy z niego zrezygnować i zrobić sos w wersji wegańskiej. Jednak osobom jedzącym ser, proponuję, żeby z niego nie rezygnowali. Użyłam szklanki ugotowanej fasoli, nie mam pojęcia ile jej było przed namoczeniem. Ugotowałam od razu większa ilość, bo planowałam zrobić pasztet na który zapraszam już jutro ;)
Ziemniaki z sosem serowym i pierwsze urodziny bloga
Składniki:
- 5 dużych ziemniaków
- szklanka ugotowanej białej fasoli (moja byłą bardzo drobna)
- puszka krojonych pomidorów
- 150 g pieczarek (użyłam brązowych)
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 200 g żółtego sera, najlepszy będzie "śmierdziuch" z dziurami (użyłam wędzonego radamera)
- sól
- wędzona papryka
- ostra papryka
- słodka papryka
- sól
- pieprz
- tymianek
- cząber
- oliwa z oliwek
Do roboty!
Ziemniaki myjemy i gotujemy na parze.
Pieczarki kroimy, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z puszki, i ugotowaną fasolę, odparowujemy. Kiedy większość wody wyparuje, dodajemy starty na tarce żółty ser, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Ugotowane ziemniaki nacinamy (ostrym nożem wycinamy duży X). Do środka nakładamy gorący sos. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz