Kategorie

poniedziałek, 7 grudnia 2020

Wegańskie ciastka imbirowe


Ciastki! Kolejne. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Delikatnie imbirowe. Trochę jesieniarskie. Trochę świąteczne. Bo imbir właśnie. No, jaram się.


Wegańskie ciastka imbirowe




Składniki:

  • szklanka mąki
  • 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • płaska łyżeczka imbiru
  • 1/3 szklanki cukru/ksylitolu/erytrolu
  • 1/3 szklanki oleju (u mnie rzepakowy)
  • 1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie ryżowe)
  • szczypta soli







Do roboty!

Wszystkie składniki mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy kulki, które spłaszczamy na blaszce. Pieczemy przez 12 minut w 180 stopniach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia/matą silikonową. Użyłam termoobiegu. Studzimy. Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz