Wegańskie ciasto z rabarbarem
Składniki:
Ciasto:
- 180 g jogurtu roślinnego
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki oleju
- 1/3 szklanki cukru/ksylitolu
- łyżka cukru/ksylitolu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 8 łodyg rabarbaru + 2 łyżki słodu
Kruszonka:
Do roboty!
Składniki na kruszonkę zagniatamy, wkładamy do lodówki. Rabarbar kroimy, zasypujemy słodem, odstawiamy. Składniki na ciasto mieszamy, zagniatamy, Ma być elastyczne, sprężyste i miękkie. Ciastem wylepiamy blaszkę (u mnie typowa tortownica), wysmarowaną łyżką oleju. Na ciasto wykładamy rabarbar, posypujemy kruszonką. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Użyłam termoobiegu. Smacznego!
Składniki na kruszonkę zagniatamy, wkładamy do lodówki. Rabarbar kroimy, zasypujemy słodem, odstawiamy. Składniki na ciasto mieszamy, zagniatamy, Ma być elastyczne, sprężyste i miękkie. Ciastem wylepiamy blaszkę (u mnie typowa tortownica), wysmarowaną łyżką oleju. Na ciasto wykładamy rabarbar, posypujemy kruszonką. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Użyłam termoobiegu. Smacznego!
I discovered your weblog website on google and verify a couple of of your early posts. Proceed to keep up the very good operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking ahead to studying more from you in a while!… play casino
OdpowiedzUsuń