Wegańskie ciasto z porzeczkami
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/3 szklanki ksylitolu
- 2/3 szklanki mleka sojowego waniliowego
- 1/3 szklanki oleju
- 100 g gorzkiej czekolady min. 70 pro
- 1/2 szklanki wiórek koko
- 1.2 szklanki porzeczek
Do roboty!
Czekoladę kroimy w kostkę. Suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej. Morkości wlewamy do mąki, mieszamy. Dodajemy porzeczki, delikatnie łączymy z ciastem. Wlewamy do foremki (u mnie silikonowa 17x18), pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku. Posypujemy zmielonym na puder ksylitolem. Smacznego!
Nie rozumiem. Jeśli gardzisz porzeczkami to "dlaczego" proponujesz to ciasto? Czy "żarcie to żarcie", jak to ujmujesz? Jedzenie dla niektórych ludzi to delektowanie się smakiem, poszukiwanie doznania, wspomnienia, przypomnienia. Jak zatem można korzystać z twojego przepisu skoro tak okrutnie obchodzisz się z ludzkim smakiem?
OdpowiedzUsuń