Kategorie

sobota, 13 maja 2017

Wegańska sałatka z selerem i orzechami

Słońce grzeje w tyłek, zieloności pod stopami, pięknie jest. Za szopą wyrósł rabarbar, który unicestwiony już czeka, aż ciasto drożdżowe urośnie zadowalająco. Bo jak ciepło to drożdżowe, które robi się na raty, więc nie wymaga stania w kuchni, kiedy pogoda sprzyja przygodom. 
Sałatka dla tych, co potrafią wodę przypalić. Z gotowców. Może niezdrowo, na pewno szybko i łatwo. ;)

P.S. Zauważyliście, że orzechy zabarwiły szynkę, która wygląda jak prawdziwa mielonka, czy inna konserwa?

Wegańska sałatka z selerem i orzechami



Składniki:
  • słoik selera (taki w zalewie, pokrojony w cieniutkie paseczki)
  • szklanka obranych orzechów włoskich
  • 2 paczki szynki sojowej (u mnie polsoja z oliwkami)
  • puszka ananasa w plastrach
  • 4 łyżki wegańskiego majonezu (u mnie ulubiony kalafiorowy z przepisu Wegenerata)



Do roboty!

Ananasa i szynkę kroimy w kostkę. Orzechy siekamy na grube kawałki. Łączymy w misce z odcedzonym selerem i majonezem. Mieszamy. I... to wszystko. ;) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz