Wegańskie spaghetti szpinakowe
Składniki:
- 900 g mrożonego puree ze szpinaku (2 opakowania po 450 g) + 1/4 szklanki wody
- 170 g granulatu sojowego (paczka Orico) + 1/2 litra wody
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- sos sojowy
- makaron (u mnie kukurydziany z Biedronsi)
Do roboty!
W dużym garnku (najlepiej z nieprzywierającą powłoką) gotujemy 1/4 szklanki wody. Wrzucamy szpinak, solimy. Kiedy szpinak się rozmrozi, dusimy do porządnego odparowania.
Zagotowujemy pół litra wody. Dodajemy sól, sos sojowy, wrzucamy granulat. Gotujemy na małym ogniu, aż granulat wchłonie całą wodę. Wrzucamy go do szpinaku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, pieprz i ewentualnie sól.
Makaron gotujemy. Smacznego! :)
Proste danie, ale na szybko i w czasie sesji w sam raz ;)
OdpowiedzUsuń