Pralinki z masłem orzechowym
- 200 g gorzkiej czekolady bez cukru (lub takiej o 70% zawartości kakao)
- ok. 6 łyżek masła orzechowego
Do roboty!
150 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka lub łyżeczki wypełniamy dna foremek tak, żeby stworzyć czekoladowe miseczki. Chłodzimy. Kiedy czekolada stwardnieje, każda czekoladkę wypełniamy masłem orzechowym, zostawiając ok. 0,5 wolnego miejsca od góry każdej pralinki. Pozostałe 50 g czekolady również roztapiamy w kąpieli wodnej. Łyżeczką wylewamy ją na nadzienie, tworząc spody czekoladek. Po ponownym schłodzeniu wyciągamy pralinki z foremki. Smacznego!
Takie domowe Reese's <3 Oddawaj! :D
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
takie czekoladki to ja mogę jeść...codziennie! <3
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTo musi być wspaniałe w smaku :) Zjadlabym wszystkie ;) Jak myślisz foremki do kostek lodu (nie są sylikonowe) sprawdzą się ?
OdpowiedzUsuńMyślę, że bez wcześniejszego natłuszczenia (np. olejem kokosowym) nie da rady. :(
Usuń