Kategorie

sobota, 20 czerwca 2015

Wegański parmezan

Wegańskich serów ciąg dalszy! Po żółtym przyszedł czas na parmezan. Absolutnie niesamowity! Do makaronów, zapiekanek, kasz lub do posypania kanapki, czy sałatki. Intensywnie serowy z aromatem "śmierdziela". Prosty i szybki w wykonaniu, wymaga tylko dwóch składników (trzech, jeżeli policzymy sól ;). Uwielbiam <3 Jestem w stanie wyżerać go łyżką ;) 

Wegański parmezan


Składniki:
  • szklanka nerkowców
  • 1/2 szklanki płatków drożdżowych
  • 1/2 łyżeczki soli



Do roboty!

Wszystkie składniki blendujemy lub mielimy w młynku do kawy. Smacznego!




1 komentarz:

  1. zazwyczaj spotykałam przepisy z dodatkiem migdałów - z nerkowcami tym chętniej zrobię, muszę tylko uzupełnić zapasy płatków drożdżowych :)

    OdpowiedzUsuń