Kategorie

czwartek, 14 sierpnia 2014

Boczniaki z papryką

Tydzień bez dodawania wpisów, muszę przyznać, że tęskniłam! Jednak nie był to tydzień bez bloga. Jak (mam nadzieję! :) zauważyliście, zaszło tu trochę zmian, za które odpowiada Luby. Liczę na to że ułatwi to Wam poruszanie się po blogu. :) Jeszcze tyyyyle pracy przed nami (nie śpię, bo taguję :D), a nieopublikowane przepisy wrzeszczą na mnie, że jeśli się nimi nie podzielę to wyparują z mojej głowy, co dosyć często się zdarza. Dlatego, szybko nadrabiam zaległości, póki pamiętam co, z czym i ile. :) Uwaga, uwaga!!! Autorką dzisiejszego przepisu jest moja Najwspanialsza na świecie Mama (która wcale tu nie zagląda, ale nie chcę, żeby za kilka lat oskarżyła mnie o naruszenie praw autorskich :D) Receptura jest szybka, prosta, a boczniaki  nieziemsko smaczne, dlatego koniecznie musiały się tu znaleźć. Zdolną mam Mamusię, prawda? :)

Boczniaki z papryką


Składniki:

  • 500 g boczniaków
  • 1 papryka
  • 1 ostra papryczka chilli
  • cebula
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • sól
  • pieprz



Do roboty!

Cebulę obieramy. Warzywa kroimy w kosteczkę, grzyby w paski. Podsmażamy na oliwie z oliwek lub zalewie z suszonych pomidorów. Solimy, pieprzymy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smacznego! :)




2 komentarze:

  1. Smakowita propozycja! Nigdy nie jadłam boczniaków ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie koniecznie spróbuj! Boczniaki są pyszne, niesamowicie delikatne i baaardzo zdrowe :)

      Usuń