Tydzień bez dodawania wpisów, muszę przyznać, że tęskniłam! Jednak nie był to tydzień bez bloga. Jak (mam nadzieję! :) zauważyliście, zaszło tu trochę zmian, za które odpowiada Luby. Liczę na to że ułatwi to Wam poruszanie się po blogu. :) Jeszcze tyyyyle pracy przed nami (nie śpię, bo taguję :D), a nieopublikowane przepisy wrzeszczą na mnie, że jeśli się nimi nie podzielę to wyparują z mojej głowy, co dosyć często się zdarza. Dlatego, szybko nadrabiam zaległości, póki pamiętam co, z czym i ile. :) Uwaga, uwaga!!! Autorką dzisiejszego przepisu jest moja Najwspanialsza na świecie Mama (która wcale tu nie zagląda, ale nie chcę, żeby za kilka lat oskarżyła mnie o naruszenie praw autorskich :D) Receptura jest szybka, prosta, a boczniaki nieziemsko smaczne, dlatego koniecznie musiały się tu znaleźć. Zdolną mam Mamusię, prawda? :)
Boczniaki z papryką
Składniki:
- 500 g boczniaków
- 1 papryka
- 1 ostra papryczka chilli
- cebula
- 10 suszonych pomidorów z zalewy
- sól
- pieprz
Do roboty!
Cebulę obieramy. Warzywa kroimy w kosteczkę, grzyby w paski. Podsmażamy na oliwie z oliwek lub zalewie z suszonych pomidorów. Solimy, pieprzymy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smacznego! :)
Smakowita propozycja! Nigdy nie jadłam boczniaków ;)
OdpowiedzUsuńW takim razie koniecznie spróbuj! Boczniaki są pyszne, niesamowicie delikatne i baaardzo zdrowe :)
Usuń