Kategorie

poniedziałek, 2 czerwca 2014

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pyszna, prosta i szybka. Sporo wege smarowideł opiera się na warzywach strączkowych, które trzeba namaczać całą noc. Ja za każdym razem o tym zapominam. Dopiero rano, kiedy chcę np. ugotować grochówkę, przypominam sobie, że nie zalałam wodą grochu na noc. Na szczęście ta pasta nie wymaga namaczania (jak reklamowany w tv proszek do prania ;). Polecam, wyjadałam ją łyżką ze słoika ;)

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami


Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 5-6 suszonych pomidorów z zalewy
  • 2-3 łodyżki zielonej pietruszki
  • sól/pieprz
  • łyżka majonezu



Do roboty!

Wszystkie składniki blendujemy na niezbyt gładką masę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz