Makaron z brokułem i tofu w mleku kokosowym
Składniki:
- 1/2 dużego lub jeden mały brokuł
- kostka tofu wędzonego
- puszka mleka kokosowego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- niepełna łyżeczka imbiru
- szczypta chilli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 5 suszonych pomidorów z zalewy
- sól
- makaron (użyłam 250 g chow mein z House Of Asia, kupiłam go w Biedronsi ;), Wy możecie użyć swojego ulubionego makaronu )
Do roboty!
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Tofu kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju sezamowym. Dodajemy pokrojonego w różyczki brokuła, dusimy przez kilka minut. Wlewamy mleko kokosowe, sos sojowy - dusimy pod przykryciem aż brokuł zmięknie. Pomidory kroimy, razem z kukurydza wrzucamy do reszty warzyw. Przyprawiamy. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz