Ciastki! Kolejne. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Delikatnie imbirowe. Trochę jesieniarskie. Trochę świąteczne. Bo imbir właśnie. No, jaram się.
Wegańskie ciastka imbirowe
Składniki:
- szklanka mąki
- 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- płaska łyżeczka imbiru
- 1/3 szklanki cukru/ksylitolu/erytrolu
- 1/3 szklanki oleju (u mnie rzepakowy)
- 1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie ryżowe)
- szczypta soli
Do roboty!
Wszystkie składniki mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy kulki, które spłaszczamy na blaszce. Pieczemy przez 12 minut w 180 stopniach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia/matą silikonową. Użyłam termoobiegu. Studzimy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz