Kategorie

niedziela, 3 listopada 2019

Bezglutenowe i wegańskie placki z patisona

Patison to warzywo z kosmosu. Wygląda jak statek kosmiczny. Ten, którego użyłam do placków był całkiem spory, rozmiarem przypominał dużą dynię hokkaido. 


Bezglutenowe i wegańskie placki z patisona





Składniki:

  • szklanka mąki z cieciorki
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 5 szklanek startego na tarce patisona
  • 2 starte marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki zmielonego siemienia
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Do roboty!

Starte warzywa solimy, odstawiamy na kilka minut. Dodajemy suchości i przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 10 minut, żeby masa się związała. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz