Kocham boczniaki. Idealnie zastępują mięso - konsystencją i turbo-umamicznym smakiem. Można je panierować jak kotlety, zrobić z nich śledzie, gulasz lub po prostu poddusić z jakimikolwiek warzywami. Nie da się ich spartaczyć, serio.
Jestem technologiczną amebą, więc nie wiem, jak wstawić na blożka odnośnik do Instagrama, dlatego wkleję Wam po prostu link-----> O TUTAJ.. Wrzucam tam różne przepisowe przypominajki, memy i koty, więc nic odkrywczego, jednak z racji tego, że moje koty są najpiękniejsze - zapraszam!
Boczniaki z papryką
Składniki:
- jedna czerwona papryka
- 250g boczniaków
- 7 suszonych pomidorów z zalewy
- 4 łyżki zalewy spod suszonych pomidorów
- 1/4 szklanki wody
- 2 ząbki czosnku
- łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- majeranek

Do roboty!
Paprykę i boczniaki kroimy w paski. Podsmażamy na oleju spod pomidorów. Dolewamy wodę, solimy i dusimy na małym ogniu. Kiedy zmiękną, dodajemy czosnek, pokrojone suszone pomidory, pieprz, majeranek i jeszcze trochę soli. Dusimy przez kilka minut, dodajemy musztardę, mieszamy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz