Wegańskie skwarki
Składniki:
- kostka tofu naturalnego
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
- SZCZYPTA chilli
- 1/4 szklanki oleju
Do roboty!
Tofu kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski, mieszamy z sosem sojowym i przyprawami. Marynatę dokładnie łączymy z tofu. Odstawiamy na 15 minut do "przegryzienia". Na patelni rozgrzewamy olej. Kiedy porządnie się rozgrzeje, wrzucamy tofu. Smażymy do momentu, kiedy kosteczki będą chrupiące z zewnątrz i nadal miękkie w środku. Smacznego!
Ciekawy pomysł! Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńMasz pomysł na skwarki bez soi? Chętnie podrzucę w zamian genialny przepis na smalec nie do odróżnienia.
OdpowiedzUsuńZrobiłam są przepyszne!!!
OdpowiedzUsuń