Kategorie

niedziela, 19 lipca 2020

Makaron z rukolą i migdałami


Brązowe pieczarki spokojnie można wymienić na zwykłe. Użyłam brązowych, bo akurat takie miałam. Rukolę można również zamienić na np. świeży szpinak, albo jarmuż. Wszystko zależy od zawartości Waszych lodówek. 


Makaron z rukolą i migdałami



Składniki:


  • 250 g brązowych  pieczarek (można użyć zwykłych)
  • 2/3 szklanki wody
  • 80 g rukoli
  • 1/3 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/2 szklanki prażonych migdałów
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 paczki makarony spaghetti
  • olej/oliwa




Do roboty!

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Czosnek obieramy i siekamy, podsmażamy na oleju/oliwie. Dodajemy pokrojone pieczarki, żurawinę i 2/3 szklanki wody, solimy i dusimy. Kiedy pieczarki zmiękną dodajemy rukolę. Migdały mielimy (użyłam starego młynka do kawy). Kiedy większość wody odparuje, dodajemy mielone migdały, mieszamy. Na patelnię z warzywami wrzucamy ugotowany i odsączony makaron, mieszamy. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz