tag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post9041648679075937194..comments2024-03-28T08:32:32.496+01:00Comments on Taste me: Wegański biszkopt bez cukruTaste Me!http://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-17519888564501605262018-04-13T11:35:24.502+02:002018-04-13T11:35:24.502+02:00ja gdzies widzialam przelicznik, jaj na wode z cie...ja gdzies widzialam przelicznik, jaj na wode z cieciorki i bylo zalozenie , ze jedna puszka to 2 jaja , w tym przypadku 4jaja. To by sie zgadzalo, masz tortownice 23 cm i biszkopt wyszedl dosc niski , taki jak z 4 jaj :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-89504134476821073462016-05-25T14:12:54.628+02:002016-05-25T14:12:54.628+02:00Zrobiłam dziś eksperyment ze wszystkimi mąkami któ...Zrobiłam dziś eksperyment ze wszystkimi mąkami które mam, na 1 puszkę cieciorki: 1 łyżka mąki kokosowej, 1 łyżka amarantusowej, i po 2 ziemniaczanej, ryżowej i jaglanej. Dodawanie mąki było męczarnią, ale powoli jakoś się udało, konsystencja super. Piana opadła bardzo, ale ciasto koniec końców wyszło super :)hipisekhttps://www.blogger.com/profile/15313870749670492255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-15754691735864694562016-04-28T17:57:21.121+02:002016-04-28T17:57:21.121+02:00A jakby tak wymieszać dokładnie połowę piany z mąk...A jakby tak wymieszać dokładnie połowę piany z mąką, a jak wszystko dobrze się połączy (i opadnie), to króciutko zmieszać z drugą połową piany, która nie zdąży opaść? :)<br />EwaMhttps://www.blogger.com/profile/01416861826637105077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-42845051618426615622016-02-26T12:36:25.241+01:002016-02-26T12:36:25.241+01:00Myślę, że można.
Kiedyś próbowałam zrobić biszko...Myślę, że można. <br />Kiedyś próbowałam zrobić biszkopciki, ale nic z tego nie wyszło. Może to kwestia tego, że biszkopt z tego przepisu jest bardzo kapryśny i często się buntuje. :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-6042986506672224342016-02-24T10:01:08.800+01:002016-02-24T10:01:08.800+01:00Super wygląda :) Zupełnie bez tłuszczu, ciekawe......Super wygląda :) Zupełnie bez tłuszczu, ciekawe... Czy sadzisz ze można pominąć cytrynę? I czy jako ciasteczka - biszkopciki można ten przepis wykorzystać? Pozdrawiam :)clatitehttps://www.blogger.com/profile/12474961699087634061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-28168636505907549442015-09-03T20:56:42.407+02:002015-09-03T20:56:42.407+02:00Robiłaś z tej mieszanki bezglutenowej? :) Ten bisz...Robiłaś z tej mieszanki bezglutenowej? :) Ten biszkopt jest baaaardzo kapryśny. Jak wyjdzie to jest rewelacyjny, ale trzeba się z nim obchodzić jak z dzieckiem, bo piana się zbuntuje i klops. Dzięki, że dałaś znać jak wyszło! :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-19420149267937783452015-09-03T19:58:16.613+02:002015-09-03T19:58:16.613+02:00za pierwszym razem chyba za krótko ubijałam, wyszł...za pierwszym razem chyba za krótko ubijałam, wyszło słabiutko... za drugim ubijłam porządnie, ale nadal po dodaniu mąki błyskawicznie zniknęła piana :( niemniej coś z tego wyszło! niziutkie, praktycznie wcale nie wyrosło, ale dwa takie placuszki, krem kokosowy, i torcik gotowy ;)hipisekhttps://www.blogger.com/profile/15313870749670492255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-15023254589749069922015-08-28T16:27:45.738+02:002015-08-28T16:27:45.738+02:00Dzięki :) Ja używam mieszanki bezglutenowej z Marc...Dzięki :) Ja używam mieszanki bezglutenowej z Marcs&Spencer. Spróbuję zrobić i dam znać! :)hipisekhttps://www.blogger.com/profile/15313870749670492255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-81347161195885952902015-08-27T09:38:38.759+02:002015-08-27T09:38:38.759+02:00Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się,...Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że 5-6. Próbowałam zrobić go w wersji bezglutenowej, ale była to totalna klęska. Używałam wtedy mąki kuku i zmielonych migdałów. Tragedia ;)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-12083927987400222802015-08-27T08:21:22.602+02:002015-08-27T08:21:22.602+02:00Te 2 puszki wody cieciorkowej to ile mniej więcej ...Te 2 puszki wody cieciorkowej to ile mniej więcej w przeliczeniu na jaja? Mam sprawdzony przepis na biszkopt bezglutenowy, ale z jajami, nie chciałabym zmieniać proporcji mąki/cukru/proszku do pieczenia, jedynie zmienić jaja na tę wodę z cieciorki. Myślisz że to się uda?<br />Pozdrawiam!hipisekhttps://www.blogger.com/profile/15313870749670492255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-3417336894464938232015-08-15T19:44:23.314+02:002015-08-15T19:44:23.314+02:00Ciasto z mąki żytniej będzie bardziej zbite, glini...Ciasto z mąki żytniej będzie bardziej zbite, gliniaste i wilgotne. Ale można spróbować. ;) Albo zacząć od 1/2 szklanki orkiszowej/pszennej i 1/2 żytniej. :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-8752221480031239772015-08-15T13:55:54.095+02:002015-08-15T13:55:54.095+02:00czy można zastąpic mąkę orkiszową inną mąką, np.ży...czy można zastąpic mąkę orkiszową inną mąką, np.żytnią?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-87312108116420813442015-05-14T20:23:40.135+02:002015-05-14T20:23:40.135+02:00tak przesiałam. no nic spróbuję raz jeszcze i moze...tak przesiałam. no nic spróbuję raz jeszcze i moze zmniejszę ilość mąki do 1,5 szklanki <br />dam znac czy wyszłoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-37149720804949592572015-05-12T21:00:19.336+02:002015-05-12T21:00:19.336+02:00A przesiewałaś mąkę?A przesiewałaś mąkę?Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-10471097212883626442015-05-12T20:36:05.667+02:002015-05-12T20:36:05.667+02:00Może to przez stewię? chociaż wątpię, bo podobno p...Może to przez stewię? chociaż wątpię, bo podobno pianę z wody po cieciorce da się ubić nawet z syropem z agawy. Mi piana też raz opadła, kiedy miksowałam ją z mąką. Dlatego następnym razem już delikatnie mieszałam. Naprawdę nie wiem co Ci poradzić, może dodawaj po łyżce i zmniejsz jej ilość o połowę (możliwe, że będziesz musiała dłuzej piec, do suchego patyczka)? Bardzo mi przykro, że nie wyszedł.Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-49074321225148259052015-05-12T20:26:57.155+02:002015-05-12T20:26:57.155+02:00nie wyszło :/
wszystko zrobiłam tak jak w przepisi...nie wyszło :/<br />wszystko zrobiłam tak jak w przepisie jedynie zamieniłam ksylitol na stevię w tabletach (jestem na diecie :p). gdy dodałam już pierwszą część mąki (nie było jej duzo, może ze 2-3 łyżki) i wymieszałam (bardzo delikatnie szpatułką do ciasta) to cała piana opadłą...upiekłam to, ale nie urosło wcale...chcę spróbować jeszcze raz i nie wiem co robić? może dodać mąkę podczas miksowania? prosze o radeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-80309667833388443712015-05-10T11:32:42.886+02:002015-05-10T11:32:42.886+02:0023 cm średnicy :)23 cm średnicy :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-29141518189460851462015-05-08T22:28:34.398+02:002015-05-08T22:28:34.398+02:00jaki jest rozmiar tej tortownicy?jaki jest rozmiar tej tortownicy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-6400259791552435332015-05-04T00:54:25.306+02:002015-05-04T00:54:25.306+02:00Łał! Zrobiłaś go! Super! :-DŁał! Zrobiłaś go! Super! :-DVegepajhttps://www.blogger.com/profile/01488480598615795087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-57956170077915194292015-04-30T23:33:31.622+02:002015-04-30T23:33:31.622+02:00Wow, pomysł nie z tej Ziemi! o_O
Biszkopt wyszedł ...Wow, pomysł nie z tej Ziemi! o_O<br />Biszkopt wyszedł Ci rewelacyjnie! *.*Marthahttps://www.blogger.com/profile/09028059051505102700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-20898908122666034002015-04-30T19:21:16.219+02:002015-04-30T19:21:16.219+02:00Borzenko, cudowności! Na pewno wykorzystam Twój pr...Borzenko, cudowności! Na pewno wykorzystam Twój przepis, jak będę potrzebowała biszkoptu do jakiegoś tortu czy innych wymyślności. Fenomenu wody z cieciorki TEŻ nie ogarniam. Anka - Wegankahttps://www.blogger.com/profile/03280489997053425529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-71700527821531851072015-04-30T11:08:24.843+02:002015-04-30T11:08:24.843+02:00Wygląda świetnie, jestem pod wrażeniem :)Wygląda świetnie, jestem pod wrażeniem :)pozielonemuhttps://www.blogger.com/profile/09650286221169582056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-61735738415168273642015-04-30T06:31:47.970+02:002015-04-30T06:31:47.970+02:00już tyle naoglądałam się tych wegańskich bez, że w...już tyle naoglądałam się tych wegańskich bez, że w końcu sama zrobię! a zaraz potem taki piękny biszkopt, który wyszedł po prostu cudownie! :)Dariahttps://www.blogger.com/profile/16572584824703471159noreply@blogger.com