tag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post8388838297111627665..comments2024-03-29T08:39:11.691+01:00Comments on Taste me: Mleko sojoweTaste Me!http://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-88998050325512950992024-02-24T08:06:49.245+01:002024-02-24T08:06:49.245+01:00Bardzo ciekawy sposób, nawet nie sadziłem że można...Bardzo ciekawy sposób, nawet nie sadziłem że można samemu zrobić mleko sojowe.Kurtyny PCVhttps://suton.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-15033411586173967992020-07-31T15:25:18.371+02:002020-07-31T15:25:18.371+02:00Wiecie ile zastosowań ma soja? Ostatnio czytałam o...Wiecie ile zastosowań ma soja? Ostatnio czytałam o tym na stronie <a href="http://trelem.eu/soja-z-ukrainy" rel="nofollow">soja-z-ukrainy</a> Soja z Ukrainy jest jedną z najlepszych odmian. Koniecznie o tym poczytajcie. Saranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-16559218024339743342018-08-28T21:31:58.122+02:002018-08-28T21:31:58.122+02:00Soyabelle mam od miesiąca i ma jedną wadę do które...Soyabelle mam od miesiąca i ma jedną wadę do której można się przyzwyczaić bądż nie. Mleko sojowe na prawidłowym sitku po zrobieniu w maszynie ma w sobie dużą łyżkę najdrobniejszej okary. Jak mi się chce przeciskam je dodatkowo przez podkolanówkę..to właśnie w niej pozostaje mi ta okara.tdlshttps://www.blogger.com/profile/01951571409625152073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-51787684161717764872015-11-07T17:32:39.539+01:002015-11-07T17:32:39.539+01:00A czy macie przetłumaczone (lub wiecie skąd ściągn...A czy macie przetłumaczone (lub wiecie skąd ściągnąć) przepisy z instrukcji obsługi soyabella?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417732274322201972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-743374668708519132015-11-05T15:14:27.368+01:002015-11-05T15:14:27.368+01:00Dzięki ogromne! Będę próbować :) ciekawi mnie czy ...Dzięki ogromne! Będę próbować :) ciekawi mnie czy ktoś z Was robił zupy ewentualnie inne rzeczy prócz mleka i masła orzechowego??<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417732274322201972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-65657979242863051002015-11-05T12:45:05.610+01:002015-11-05T12:45:05.610+01:00Ja profilaktycznie zamrażam. :) Już podrzucam link...Ja profilaktycznie zamrażam. :) Już podrzucam linki:<br /> mleka (owsiane, kokosowe, brazylijskie, nerkowcowe, laskowe, sojowe, fistaszkowe) - http://taste--me.blogspot.com/search/label/mleko?max-results=10<br /><br />masło orzechowe - http://taste--me.blogspot.com/2014/11/maso-orzechowe.html<br /><br />masło z nerkowców - http://taste--me.blogspot.com/2015/02/maso-z-nerkowcow.html<br /><br />śmietana z nerkowców - http://taste--me.blogspot.com/2014/12/smietana-z-nerkowcow.html<br /><br />śmietana słonecznikowa - http://taste--me.blogspot.com/2015/02/smietana-sonecznikowa.htmlTaste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-69822208260094545942015-11-05T07:08:35.054+01:002015-11-05T07:08:35.054+01:00dziękuję za odpowiedź, ja do tej pory robiłam ręcz...dziękuję za odpowiedź, ja do tej pory robiłam ręcznie mleko sojowe (teraz mam soyabelle) nigdy mi się zdarzyło mieć tekturowego posmaku...po prostu moczyłam i dawaj blendowanie... może jakieś przepisy na cuda z soyabelli?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417732274322201972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-81461156103848052822015-11-04T22:36:59.606+01:002015-11-04T22:36:59.606+01:00Żeby pozbyć się tekturowego posmaku. :)Żeby pozbyć się tekturowego posmaku. :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-17626779916700403422015-11-04T20:51:19.294+01:002015-11-04T20:51:19.294+01:00po co mrozicie?? po co mrozicie?? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417732274322201972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-9943257600767983112015-01-01T16:04:29.085+01:002015-01-01T16:04:29.085+01:00Uwielbiam mleko sojowe. Zwykle sięgam po takie ze ...Uwielbiam mleko sojowe. Zwykle sięgam po takie ze sklepu, ale domowe jest dużo lepsze, zwłaszcza jak się korzysta z ulubionych dodatków, ja najczęściej dodaję laskę wanilii. :)Avkahttps://www.blogger.com/profile/13965835464719066015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-1821336891665386402014-12-30T22:30:05.982+01:002014-12-30T22:30:05.982+01:00Też ostatnio namoczyłam i zamroziłam większa ilość...Też ostatnio namoczyłam i zamroziłam większa ilość. Ja robię z niego tofu ;)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-40752983535304187362014-12-30T20:33:24.598+01:002014-12-30T20:33:24.598+01:00Jak już się zacznie robić takie mleko to nie jest...Jak już się zacznie robić takie mleko to nie jest dużo pracy :) ja mam zawsze w zamrażarce gotowaną soję i na bieżąco ją uzupełniam. Ciężko się przyzwyczaić do smaku takiego mleka, tylko wyglądem przypomina krowie :) Na początku dodawałam miód i korab wtedy dawałam radę wypić a teraz już bez problemu pije mleko bez żadnych dodatków.monika_monikahttps://www.blogger.com/profile/06438220650664573682noreply@blogger.com