tag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post51395840599945250..comments2024-03-29T08:39:11.691+01:00Comments on Taste me: Twaróg z nerkowcówTaste Me!http://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-42070939986993819052021-01-28T13:26:21.093+01:002021-01-28T13:26:21.093+01:00<3<3Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-60712249764872917102021-01-26T18:52:14.946+01:002021-01-26T18:52:14.946+01:00Wow...jestem w ciężkim szoku... he...he...
Nabiał...Wow...jestem w ciężkim szoku... he...he... <br />Nabiał jest niezdrowy... zaflegmia organizm, więc twarogu po prostu nie jadam oprócz sernika raz w roku na święta a tu proszę, moim oczom ukazało się takie cudo... i jeszcze do tego larwa;)) podała przepis na sernik z tego orzechowego twarożku! Najmocniej Wam dziękuję, dziewczyny! Sinilgahttps://www.blogger.com/profile/01309938988908666116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-43705799226925066092017-12-21T00:59:16.713+01:002017-12-21T00:59:16.713+01:00Masa:
3 porcje twarogu z tego przepisu z zamiana ...Masa: <br />3 porcje twarogu z tego przepisu z zamiana octu na kwas mlekowy<br />1 szkl mleka koko- polecam real thai <br />2 łyżki oleju kokosowego-u mnie bez zapachu <br />1/2 szklanki już ugotowanej kaszy jaglanej(czyli ok 1/4 szkl suchej)<br />40 g proszku budyniowego waniliowego <br />cukier waniliowy/ekstrakt/ziarenka wanilii <br />cukier ok 1/2 szkl. <br />Masę trzeba zwyczajnie zmiksować,wylać na spód, piec w 170 st 40-50 min<br />larvahttps://www.blogger.com/profile/12864362257344578770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-42578832583615746912017-10-18T09:36:15.850+02:002017-10-18T09:36:15.850+02:00jednak coś wyszłojednak coś wyszłoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-74537576217875435202017-10-18T09:20:14.009+02:002017-10-18T09:20:14.009+02:00niestety, po dolaniu octu - nie oddzielił się sere...niestety, po dolaniu octu - nie oddzielił się serek od serwatki :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-73646586484157096742017-10-15T20:38:59.688+02:002017-10-15T20:38:59.688+02:00Wow! Nigdy bym nie pomyślała że można zrobić twaró...Wow! Nigdy bym nie pomyślała że można zrobić twaróg z orzechów! Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona... :)))Positiveat.plhttp://positiveat.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-52101278124985313432017-10-14T10:54:11.299+02:002017-10-14T10:54:11.299+02:00moge prosic przepis na ten sernik????!!! :)moge prosic przepis na ten sernik????!!! :)annahttps://www.blogger.com/profile/05837155923555833769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-88002111871690325612017-03-31T22:10:44.277+02:002017-03-31T22:10:44.277+02:00Dwie trzecie szklanki. Pozdrawiam! :)Dwie trzecie szklanki. Pozdrawiam! :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-66810511178835544512017-03-27T13:24:09.022+02:002017-03-27T13:24:09.022+02:00Mam pytanie, być może niemądre, ale kto pyta nie b...Mam pytanie, być może niemądre, ale kto pyta nie błądzi. Do wykonania twarogu potrzeba (słownie) dwie trzecie szklanki orzechów, czy 2 lub 3 pełne szklanki. Spotkałam się z różnym sposobem opisywania, więc wolę być pewna :)ewahttps://www.blogger.com/profile/09647033957563485289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-77050298222202014442016-03-27T20:46:26.741+02:002016-03-27T20:46:26.741+02:00można! wyszedł mi najlepszy wege sernik w życiu,sm...można! wyszedł mi najlepszy wege sernik w życiu,smakuje identycznie jak z krowiego sera-z dodatkiem mleka koko i kaszy jaglanej dla konsystencji. Jedyna zmiana jakiej dokonałam,a jest moim zdaniem istotna,użyłam zamiast octu kwasu mlekowego, dzięki czemu masa smakowała i pachniała autentycznie sernikowo,bardzo polecam,żaden tofurnik czy jagielnik mu nie dorównuje :)larvahttps://www.blogger.com/profile/12864362257344578770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-23509882013107057022016-03-24T18:54:17.610+01:002016-03-24T18:54:17.610+01:00dziękuję za odpowiedź.. spróbuje zrobić jednak ten...dziękuję za odpowiedź.. spróbuje zrobić jednak ten pieczony sernik, ale z większej ilości twarogu z nerkowców... ;) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-57125516401849600452016-03-24T15:26:11.778+01:002016-03-24T15:26:11.778+01:00Jest delikatniejszy niż zwykły twaróg, nie trzeba ...Jest delikatniejszy niż zwykły twaróg, nie trzeba go mielić. Nie próbowałam piec sernika. :) myślę, że nie byłoby problemu, ale nie wychodzi go tak dużo. Może lepiej jakiś mały sernik na zimno? Wtedy należałoby ściąć masę agarem. :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-76869474165753588892016-03-24T12:23:58.030+01:002016-03-24T12:23:58.030+01:00Witam! Czy z tego twarogu po jego przygotowaniu we...Witam! Czy z tego twarogu po jego przygotowaniu według przepisu, można upiec sernik..? zmielić go tak jak zwykły zwierzęcy twaróg...?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-70761119474002132882016-03-11T20:55:27.986+01:002016-03-11T20:55:27.986+01:00testowałam kwas mlekowy do zakwaszenia tofu,rewela...testowałam kwas mlekowy do zakwaszenia tofu,rewelacja,do twarożku nada się jeszcze bardziej,polecam :)larvahttps://www.blogger.com/profile/12864362257344578770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-21211673067627846122016-01-28T15:37:16.135+01:002016-01-28T15:37:16.135+01:00Dodałabym już podczas blendowania. :)Dodałabym już podczas blendowania. :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-35339061838443304702016-01-28T14:59:40.032+01:002016-01-28T14:59:40.032+01:00Można dodać do smaku płatki drożdżowe i przyprawy ...Można dodać do smaku płatki drożdżowe i przyprawy do gotującego się mleka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-9252665524832759012016-01-11T23:38:33.020+01:002016-01-11T23:38:33.020+01:00wygląda bosko,jak tylko dorwę nerkowce w dobrej ce...wygląda bosko,jak tylko dorwę nerkowce w dobrej cenie-robię.niedawno robiłam coś podobnego z migdałów,ale tam odcedzałam je i mleko zakwaszałam cytryną i jednak ser wyszedł za kwaśny mimo przepłukiwania czystą wodą. patent z nerkowcami wydaje się lepszy bo miksują się na krem więc i sera wychodzi pewnie więcej niż z migdałów. a jeśli chodzi o smak to pewnie jeszcze lepsze by wyszło jakby porządnie sfermentować i potem koagulować białko,tylko to juz bardziej czasochłonna i ryzykowna wersja,ale może kiedyś :) tak czy inaczej dam znać jak wyszło,mam nadzieje,że wyjdzie pyszne bo pragnę pysznego sernika,tofurnik niestety jak bym nie kombinowała zawsze mi lekko zajeżdża soją przez nie daje się w pełni delektować nim.larvahttps://www.blogger.com/profile/12864362257344578770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-60488551976551192662015-12-21T11:34:43.205+01:002015-12-21T11:34:43.205+01:00to mój przepis na nowy rok :)to mój przepis na nowy rok :)Gwywrotkahttps://www.blogger.com/profile/09993453560705217639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-18579588054966980872015-06-18T10:28:34.642+02:002015-06-18T10:28:34.642+02:00Jest sznasa, że wyjdzie, w końcu tofu też często z...Jest sznasa, że wyjdzie, w końcu tofu też często zakwasza się cytryną. Bałabym się tylko, ze może być trochę za słaba. Zawsze mozesz spróbować, jeśli nie zauważysz żadnych zmian w mleku, ser nie zacznie się oddzielać, to po prostu dodaj ocet. ;)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-47324934581385673802015-06-18T06:29:58.203+02:002015-06-18T06:29:58.203+02:00A gdyby tak dodac cytryny... To by ona zepsula pro...A gdyby tak dodac cytryny... To by ona zepsula proces twarogu?Majahttp://instagram.com/majachabrosnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-3783517535678541512015-01-07T20:23:04.623+01:002015-01-07T20:23:04.623+01:00Da się kroić :) Nie próbowałam. Jest delikatny, al...Da się kroić :) Nie próbowałam. Jest delikatny, ale myślę, że w głębokim tłuszczu bez problemu można by go usmażyć :)Taste Me!https://www.blogger.com/profile/11447871623622948783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-8732262500818983802015-01-07T18:40:42.863+01:002015-01-07T18:40:42.863+01:00To da się kroić? Próbowałaś to smażyć?To da się kroić? Próbowałaś to smażyć?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-31096882553581933702015-01-07T09:42:19.352+01:002015-01-07T09:42:19.352+01:00Serów domowych nigdy za wiele!!!Serów domowych nigdy za wiele!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8113904069857148079.post-22231386304602488292015-01-07T06:06:40.451+01:002015-01-07T06:06:40.451+01:00wczoraj jadłam twarożek z nerkowców na słodko, a w...wczoraj jadłam twarożek z nerkowców na słodko, a widząc ten już wiem, że wykorzystam chętnie przepis! :)Dariahttps://www.blogger.com/profile/16572584824703471159noreply@blogger.com